Werken aan je inner child

Werken aan je inner child

(Een #notetoself van een tijd geleden toen ik begon met het werken aan mijn inner child.)

“Het gaat met ups en downs..
Wanneer ik moe ben en minder goed voor mijzelf zorg, minder slaap en minder gezond eet, dan val ik sneller terug. Dan komen er ineens gedachten omhoog die ik niet meer wil denken, beelden van toen, en met die gedachten komen de gevoelens.
De emoties.
Het verdriet en de pijn.

Het gevoel niet genoeg te zijn, niet leuk en niet goed genoeg zoals ik ben.
Ik voel me weer afgewezen, verlaten, niet gehoord.

Dat ik er niet bij hoor en dat ik niet belangrijk genoeg ben.
Dat ik alleen sta.”

Het is een diep gewortelde overtuiging. Het komt van ver en van lang geleden. En het werken aan je inner child is niet in een keer af. Ik weet dat die overtuigingen niet waar zijn, ik weet ook dat de gevoelens en emoties er mogen zijn, dat ze niet zijn wie Ik ben, en dat de dingen die je vroeger (als kind of als jong volwassene) hebt meegemaakt wel degelijk hartstikke echt waren voor jou.
Dat óók wanneer je niet iets ‘heftigs of traumatisch’ hebt meegemaakt in je jeugd er nog steeds momenten kunnen zijn geweest waarin je je bijvoorbeeld niet gezien of gehoord voelde, momenten waarin jouw emoties er niet echt mochten zijn. En als resultaat kan je nu onzeker zijn, jezelf niet vertrouwen, weinig eigenwaarde hebben of perfectionistisch zijn, strugglen met het leven en je gedachten of misschien kan je je gevoelens of intuitie niet echt voelen. Je kan je verloren voelen of het gevoel hebben dat je vast zit, misschien heb je relaties of mensen in je leven die niet echt bij je passen of niet goed zijn voor je, of heb je moeite hebben met grenzen stellen en houden.

Als volwassene kijken we soms te feitelijk terug met de wijsheid die we nu hebben, we vinden al snel dat het wel meeviel toen. Maar het maakt het niet minder waar voor de inner child die in jou zit. Inner child werk heeft ook niet als doel om je ouders of opvoeders de schuld te geven – zij hebben op dat moment in hun leven het beste gedaan wat zij konden met hun niveau van bewustzijn. Maar nu, als volwassene, is herstellen en healing wel 100% jouw eigen verantwoordelijkheid, en door hier zelf aan te werken kan je gaan begrijpen waarom bepaalde patronen zich steeds herhalen in je leven.

“Als ik het inner work dagelijks doe en goed zorg voor mijzelf dan val ik niet snel terug.
Dan sta ik sterk en voel ik mij sterk.
Dan herken ik bepaalde gevoelens, gedachten en gedrag en weet ik dat het is wat ik mijzelf aanleerde toen ik klein was. Maar dat het nu, vandaag, niet meer nodig is.
Dan leef ik Nu met mijn zelf gekozen nieuwe overtuiginen en mijn zelf geschreven verhaal.

Maar soms – wanneer de maan afneemt, de wind raast en de natuur huilt – dan voel ik het weer.
Die wilde orkaan aan gevoelens en emoties.
En dan mag het er allemaal zijn.

Want (self)Healing is a journey.”

Jij kan helemaal zelf jouw oude overtuigingen en jouw oude niet helpende gedrag en gedachten – die jou vroeger hielpen maar jou nu tegenhouden – gaan opmerken, inzien en leren veranderen. Zodat je weer lekker in je vel zit, jezelf niet meer tegenwerkt, niet meer die negatieve gedachten hebt en eindelijk stapje voor stapje dat leven kunt gaan leven waar je zo naar verlangt.
Ik geloof dat iedereen – ook jij – de mogelijkheid en kracht heeft ‘to (self)heal’ en om te worden wie jij Echt bent. De tools, kennis en informatie die ik aanbied helpen jou hierbij. Je hebt niet per se een coach nodig en je hoeft niet een heel 1-op-1 coachtraject te doen. Dus wil je graag zelf aan de slag?
→ Binnenkort komt het werkboek hierover beschikbaar in The Journey.
Je kunt het werkboek ook los aanschaffen.
(Schrijf je in voor de Inner Circle om een melding te krijgen wanneer het werkboek online
is.)


– De Inner Circle –

Wil je graag op de hoogte blijven van mijn nieuwe teksten en meer inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor de Inner Circle. Je ontvangt van mij alleen waardevolle tips & inzichten waar je meteen mee aan de slag kan.

0
Bianca Wieman
Menu