– Werkboek Breathwork –

 

werkboek-breathwork

Breathwork (ademhalingsoefeningen of ademtechnieken) is het bewust beoefenen van ademhalen.

Breathwork is één van de eerste dingen die ik je aanraad om te leren in The Journey.
Alleen al dagelijk 5-10 min breathwork (samen met journalen) zal je zoveel brengen op jouw reis!

De manier waarop je ademt beïnvloedt je immuunsysteem, je stresshormonen, je hersenen en alle belangrijke organen. Veel mensen hebben een oppervlakkige ademhaling vanuit de borst, ook wel “stress breathing” of gestreste ademhaling genoemd. Wanneer je zo oppervlakkig ademt dan geeft dit een signaal aan je hersenen dat je in een stressvolle situatie zit.

Even een keertje diep ademhalen, gewoon zoals je normaal doet (vaak vanuit je borst), heeft een heel ander effect op je lichaam dan wanneer je een breathwork oefening doet.

Ademhalen op de juiste manier zal de hersenen opnieuw instellen en je uit de ‘fight or flight’ reactie halen. Wanneer je dagelijks breathwork oefeningen doet dan is dat een geweldige manier om je parasympatische zenuwstelsel (‘rest and digest’) te stimuleren en de stressreactie van je lichaam te kalmeren, zodat je lichaam weer in een ontspannen ‘rest and digest’ modus kan komen.

De manier waarop je ademt is een van de eenvoudigste en krachtigste manieren om controle te hebben over jezelf, hoe je reageert en hoe je je voelt. Je kan het altijd en overal doen en je kan het de hele dag door gebruiken. Of op die momenten dat je een vergadering moet bijwonen, een grote beslissing moet nemen of juist graag in slaap wilt vallen.

Breathwork helpt je om jezelf kalm en geaard te houden, ondanks de stress die je misschien voelt.

Het is zo simpel, en misschien denk je als je dit leest dat het niet werkt.
Maar probeer het!
Je bent het waard. Jij kan het ook.

– Werkboek Breathwork –
€ 14,95

Dit gaat breathwork jou brengen:

Breathwork helpt je stress niveau te verlagen.

Het voelt goed (de toename van zuurstof naar de hersenen zorgt voor een goed gevoel). Breathwork is een complete mentale re-boot en verandert je stemming en energie. Op dagen dat je je moe of down voelt, geeft breathwork je weer energie.

Het helpt je om je automatische (negatieve) gedachten te doorbreken, en het maakt je zoveel vrolijker en gelukkiger. Het haalt je uit je ‘monkey mind’ (wanneer je veel in je hoofd bent, veel aan het denken bent, of last hebt van negatieve of malende gedachten). Het verdiept je bewustzijn voor de overtuigingen die je weerhouden in het leven.

Het helpt je om je emotionele reactie onder controle te krijgen.

Het helpt je te verbinden met je intuïtie zodat je makkelijker én met meer vertrouwen weet wat bij jou past zodat je makkerlijker keuzes kunt maken en écht je hart gaat volgen.

Het laat je opnieuw verbinden met je lichaam en laat je stevig gronden in je lichaam. Het leert je vertrouwen te hebben in dat je controle hebt over je eigen lichaam. Het laat je voelen en ervaren dat je veilig bent in je lichaam. Het versterkt de verbinding met jezelf en anderen.

Breathwork verbindt je geest en je lichaam met elkaar, dat is heel belangrijk voor iedereen die op een ‘healing journey’ is, of dat nu is vanwege ziekte, verlies, trauma, teveel stress….Echt herstellen en ‘heel worden’ gaat pas als je lichaam en geest, of ziel, met elkaar zijn verbonden en samenwerken.

Het vermindert angst en spanning, depressie en ptss. Het helpt je bij het loslaten van emoties die in je lichaam zijn opgeslagen en die spanning en stress geven.

Wanneer je breathwork consequent toepast dan leer je jezelf anders te reageren op stressvolle prikkels en gebeurtenissen.

Breathwork versterkt het immuunsysteem. Het helpt je slapen.

Breathwork stelt je in staat om bewuste controle over het parasympatische zenuwstelsel, de Rust Staat, te hebben en het kalmeert je lichaam omdat je weer in de Rust Staat komt.. Dat is belangrijk, omdat de meesten van ons die in een voortdurende stressstaat leven (of een trauma hebben meegemaakt) vastzitten in het sympathische zenuwstelsel, de Stress Staat. Dit is de staat waarin je cortisol pieken hebt (en waarin je je niet volledig aanwezig en veilig voelt in je eigen lichaam of in je omgeving). Wanneer je breathwork doet zet je dus ‘handmatig’ de Rust Staat aan en kan je je lichaam als het ware ‘rebooten’.

– Werkboek Breathwork –
€ 14,95

Overige Informatie:

→ Je gaat zelf aan de slag en je kunt dit werkboek doorlopen op jouw eigen tempo en op jouw manier, je kunt het zo intensief maken als jij wilt en je kunt eruit halen waar jij op dit moment het meeste behoefte aan hebt en waar je op dit moment voor openstaat. Wanneer je de cursus nu volgt, haal je er weer hele andere dingen uit dan wanneer je de cursus over enkele maanden opnieuw doet.

→ Je ontvangt de cursus breathwork als werkboek (gecomprimeerde pdf). De cursus is een ebook (info en uitleg) en werkboek (opdrachten) ineen. Je kunt dus offline aan de slag waar jij maar wilt. Ik raad je aan om het werkboek uit te printen zodat je niet achter je pc blijft zitten.

→ Je krijgt het beste en meeste resultaat als je de tijd neemt, ervoor gaat zitten, je echt inzet en doet wat nodig is. Deze cursus werkt simpelweg niet als jij het niet doet. Alleen door de vragen en opdrachten ook daadwerkelijk te doen, dagelijks te oefenen en bewust te zijn zal je verandering merken.

 

– Werkboek Breathwork –
€ 14,95

Contact Me

Send me an email and I'll get back to you.

Not readable? Change text. captcha txt
0
– Oproep –
Veteranen (20-55 jaar) gezocht die anoniem hun uitzending verhaal willen vertellen voor mijn toekomstige boek/ project.
Lees hier meer.
– De Inner Circle –
Van stress naar Vrijheid, Rust en écht Leven.
Je Vrij voelen, Leven met een Wild Hart en een Open Mind.
Pak een kop koffie, thee, chocomel of wat je ook lekker vindt en kom bij me zitten bij het kampvuur.
Bianca Wieman
Menu