Op de hoogte blijven over mijn werk en aanbod voor veteranen? 
Laat dan je mailadres achter:

Veteranen Gesprekken

 

Voor de interviews voor mijn boek “The Storm Within” en het project “Don’t let your story die with you” ben ik meer dan 87 uur in gesprek geweest met veteranen. En nu de interviews zijn afgerond, heb ik besloten om de veteranen gesprekken op een andere manier in leven te houden, naast mijn gewone coaching aanbod.

Ik heb ervaren dat er enorm veel behoefte is aan:
– Een luisterend oor en een goed gesprek.
– Een plek waar je je verhaal kwijt kan.
– Waar je kan vertellen hoe je leven nu is en waar je tegenaan loopt.
– Hulp en ondersteuning, zoals meer overzicht krijgen.
– Om bepaalde ervaringen, gevoelens of gebeurtenissen in je leven met andere ogen te bekijken en nieuwe inzichten en ontdekkingen hierover opdoen.

Een plek waar je je hart kan luchten én waar iemand met je meedenkt, buiten Defensie om, buiten de psycholoog of BMW’er om. Maar wel met iemand die bekend is in het wereldje en die zelf, weliswaar als thuisfront, uitzendingen heeft meegemaakt. En die al vele gesprekken met veteranen op haar CV heeft.

Misschien heb je het gevoel..
– dat je nergens echt terecht kon.
– dat je veel te lang moet wachten voordat je met iemand in gesprek kan.
– dat je niet gehoord wordt.
– 
dat er meer vanuit een medisch oogpunt naar jou wordt gekeken i.p.v. een menselijk oogpunt.
– 
dat je niet echt begrepen wordt.

 

Soms is een enkel gesprek met iemand die jou begrijpt en er voor je is al voldoende en hoef je echt niet een heel traject door.
Soms is het een fijn idee dat je een gesprek kunt afnemen wanneer jij wilt en wanneer jij er behoefte aan hebt.
Soms is dat één keer in het jaar, soms twee keer in de maand.

Wat jij tegen mij vertelt is vertrouwelijk en blijft tussen jou en mij. Wat ik hoor deel ik niet met Defensie. Want ik ben er voor jou.

 

Losse 1-op-1 gesprekken   (Praktische info)


– De duur is 1 uur.
– Kosten zijn € 49 ,- (deze prijs geldt alléén bij vertoon van een Veteranenpas).

Het gesprek kunnen we hebben via:
– Skype of Whatsapp videobellen.
– Bij mij thuis in Amersfoort aan de eettafel.
– In sommige gevallen is het mogelijk dat ik naar jou toe kom.

Belangrijk: Ik ben niet aangesloten bij een zorgverzekering. Maar misschien kan je (een deel van) de kosten wel verhalen bij je werkgever onder het kader van ‘persoonlijke ontwikkeling’.

Voelt het goed en zou je graag eens in gesprek gaan met mij?
Mail mij dan op info@biancawieman.com of stuur een Whatsapp bericht op 06-38886147.
Ik neem daarna z.s.m. contact op met jou.

 

Recensies veteranen gesprekken:

"Een paar jaar geleden ontmoette ik Bianca. Ik was net verhuisd naar Amersfoort en in die tijd bezig met mijn ptss, die ik opgelopen had tijdens mijn uitzending in het voormalig Joegoslavië. Ik heb in die tijd nooit over mijn ervaringen tijdens die uitzending durven praten maar dankzij Bianca kon ik dit doen. Ze kwam op mij heel betrokken en rustig over en dit voelde voor mij heel erg goed. Ik zat erg diep in deze tijd, ik weet nog dat ik helemaal geen zin meer had in het leven. Door het contact wat ik had met Bianca, kreeg ik toch weer meer zin om dingen te ondernemen, door haar kwam ik eigenlijk weer m'n huis uit. Het heeft mij toen ontzettend goed gedaan en daar ben ik haar zo dankbaar voor. Het contact wat ik had voelde heel erg vertrouwd en ik heb wat af kunnen praten, iets wat ik dus nooit kende. Ze is erg professioneel, rustig en bekwaam in haar vak. Ook als het haar niet aanstond kon ze dit zeggen tegen me, iets wat ik zeker nodig had en zo kon ik wel de dingen in gaan zien. Ik hou van eerlijkheid en dit waardeerde ik zeer in Bianca. Ik ben blij dat ik haar ontmoet heb en het heeft me doen inzien, dat het leven de moeite waard is en er nog zat mooie dingen zijn."
- Patrick
“ Toen wij elkaar voor het eerst hadden ontmoet en jij mij de vraag stelde of ik een keer met je in gesprek wilde gaan om wat te vertellen over mijn uitzendervaring deed ik dat graag maar wel met de insteek om jou te helpen met je project…nooit gedacht dat ook ik hier wat aan zou hebben. Al snel viel mij op hoe makkelijk, en uitgebreid haha, ik je kon vertellen over mijn uitzending. Op een bepaalde manier was het allemaal heel natuurlijk en omdat je naast goed wil en kan luisteren je ook nog eens indringende vragen stelde, dwong mij dat om niet alleen wat oppervlakkige dingen te vertellen maar heb je mij op een heel natuurlijke manier en op een geheel nieuwe manier naar mijn eigen ervaringen en zeker ook de daarmee gepaarde gevoelens laten kijken. Ik kan wel aangeven dat je mij tot nieuwe inzichten hebt gebracht en ik best af en toe gewoon verbaasd was dat ik tot die ontdekkingen kwam. Nu ben ik eigenlijk van nature wars van alle soorten “hulpverlening” en heb ik dit ook zeker niet zo ervaren maar nu is mij wel duidelijk dat er best nog een hoop onverwerkte shit/haat, verdriet etc. in mij zit. En puur alleen al dat besef vind ik bijzonder waardevol en ben ik je dan ook dankbaar voor dat je dit zo bij mij naar boven hebt kunnen halen. Verder heeft mij onze gesprekken ook in laten zien waarom ik bepaalde zaken zo aangevlogen ben in het verleden. Voordeel is dat ik mezelf dat nu bewust ben en hier dus ook rekening mee kan houden in de toekomst. Voor alle mede-veteranen die ook net als ik denken dat het allemaal wel meevalt en ook zeker geen “officieel” hulptraject willen opstarten, wil ik toch aangeven om gewoon eens een keer te gaan praten met Bianca. Misschien heb je er toch stiekem zelf ook wat aan.. ;-).”
- Paul
(Ervaring vanuit Veteranen Interview)
“Onlangs heb je mij gevraagd om mijn uitzendervaring met jou te delen in de vorm van een 1 op 1 gesprek, hier heb ik toch even over na moeten denken. Ik dacht namelijk dat ik niet zoveel te vertellen had, toch vond je mijn ervaring belangrijk genoeg om aan te horen en heb ik besloten om toch een afspraak met je te maken, achteraf ben ik zeer opgelucht dat ik deze stap genomen heb, mijn uitzendingen hebben namelijk best veel invloed op je leven ook al zijn de uitzendingen op het eerste gezicht niet zo spannend. We hebben in twee sessies behoorlijk wat doorgenomen: mijn ervaringen, gevoelens, angsten en mooie herinneringen van mijn uitzendingen en tevens ook de gevolgen voor mijn thuissituatie tijdens voor en na de uitzending, hier zijn wij, wat mij betreft samen op een mooie en zeer open manier in gesprek gegaan en heeft mij en ik hoop ook jou wat verse inzichten gegeven en soms wat antwoorden op nog niet beantwoorden vragen. Ik heb genoten van onze twee gesprekken en het was zeer fijn om gehoord te worden over wat ik heb meegemaakt, graag wil ik je hiervoor bedanken en raad ik iedereen aan met uitzendervaring om met jou in gesprek te gaan.”
- Bart
(Ervaring vanuit Veteranen Interview)
“Naar aanleiding van een stuk in de krant over mijn ervaringen van de uitzendingen die ik in mijn periode bij Defensie heb gedraaid, werd ik benaderd door Bianca. Ze vroeg of ik interesse had om mijn ervaringen ook met haar te delen zodat zij dit voor haar boek kon gebruiken. Na een paar contact momentjes via Whatsapp was het zover en ben ik richting Amersfoort gereden voor mijn eerste ontmoeting en gesprek. Het viel meteen op dat het in een hele fijne ongedwongen sfeer plaats vond waar niets moet en alles mag. Daardoor had ik al direct een fijne klik met haar en kwamen we al vrij snel op mooie en minder mooie herinneringen uit en hoe ik daar nu mee om ga en op terug kijk. De gesprekken verliepen heel natuurlijk en vaak ging ze ook dieper op vragen in zodat ze niet alleen de standaard antwoorden had maar ook de gedachte over hoe ik daar op kwam of mee om ging of hoe mijn naasten het beleven. Daardoor kreeg ik echt het gevoel dat ze oprecht interesse had en ook probeerde te begrijpen of aannemen waarom sommige dingen lopen zoals ze gaan. Naar aanleiding van mijn gesprekken, kan ik het andere veteranen zeker aanraden om in gesprek te gaan met haar. Met haar open-minded blik en ongedwongen sfeer onder het genot van soep en een broodje hadden we hele fijnen gesprekken die leiden tot nieuwe inzichten.”
- Tim
(Ervaring vanuit Veteranen Interview)

Volg VeteranenCoaching op Instagram: 

Volg VeteranenCoaching op Facebook: 

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
Book: The Storm Within

De vragen ‘hoe gaat de mens om met zware en moeilijke tijden, ervaringen, gevoelens en emoties, zowel mentaal als lichamelijk?’ en ‘hoe ga je tijdens uitdagende tijden om met mens-zijn’ worden hier beantwoord door veteranen die je meenemen op hun missies. Kan je je voorbereiden op moeilijke momenten? Reageer je zoals je verwachtte? Over hoe enorm grijs (niet zwart-wit) het leven, keuzes, missies, gevoelens, emoties en de waarheid kan zijn, maar ook hoe de waarheid vele versies kan hebben. En dat er zoveel schoonheid in moeilijke tijden en duisternis kan zitten.

 
 
 
Don’t let your story die with you
 

De mooie ervaringen en pakkende woorden vanuit de interviews met veteranen voor The Storm Within” deel ik als quotes in het project “Don’t let your story die with you”.

 

Fearlessly Authentic neemt deel aan het kortingsprogramma van Stichting Onbekende Helden. Bij vertoon van de veteranenpas ontvangt de veteraan korting op coaching.

Stichting Onbekende Helden is een organisatie ontstaan vanuit het bedrijfsleven als praktische uiting van waardering voor onze veteranen die zich hebben ingezet voor de wereldwijde vrede, veiligheid en nationale vrijheid. Een veteraan is een (voormalig) militair die onder oorlogsomstandigheden heeft gediend en/of voor één of meerdere vredesoperaties naar het buitenland uitgezonden is geweest. Die militair kan bij ieder krijgsmachtdeel hebben gediend en zowel in detachementsverband of individueel uitgezonden zijn geweest. De veteranen verdienen deze waardering in de vorm van korting met veteranenpas of steun bij het vinden van een baan.

0
Bianca Wieman
Menu