Over mijn droom, voormalig Joegoslavië, interviews met veteranen en blauwe ogen..

Over mijn droom, voormalig Joegoslavië, interviews met veteranen en blauwe ogen.. 

Toen de gesprekken met veteranen volop bezig waren (vóór corona), schreef ik dit bericht over mijn droom: ‘een weekje mee op uitzending’. Beetje spannend, want allerlei ‘weet wat je zegt’, ‘dat gaat nooit lukken’, ‘ze zien je al aankomen’ en ‘wie ben jij nou helemaal, klein, blond burgervrouwtje..’ gedachten kwamen meteen omhoog.. 😂

Maar wat het mooie is: als je weet wat je wilt (en er ook voor uitkomt) dan gaan er dingen rollen en stromen. Je gaat er wat meer mee bezig zijn. Je gaat mogelijkheden zien. Je gaat het misschien zelfs waarmaken..

Kijk, ik denk niet dat ze staan te juichen bij de Afghaanse grens als ze mijn blauwe ogen zien ✌️. Dat bezoek moet nog even wachten, maar het is zeker een ooit-doel waar we het thuis weleens over hebben.

Mali zal wat makkelijker zijn, maar als ik militairen moet geloven die daarheen zijn gegaan dan was het net een oefening.
Dan kan ik ook stiekem Leusderheide oplopen en daar mijn tent opzetten.
Scheelt weer reistijd.
En zo kan ik doorgaan…

De enige optie om zelf, in deze tijd, een kijkje te nemen in een (voormalig) uitzendgebied, is waarschijnlijk in Bosnië, voormalig Joegoslavië.
En daar zijn zo rustig aan wat ideetjes over die steeds meer vorm krijgen.
En plannen.
En mogelijkheden..
En iemand die meewilt..
En gesprekken..

Waar ik nieuwsgierig naar ben..
Ben jij (of ken jij) iemand die een keer terug is gegaan naar het uitzendgebied? Hoe was dat?
Of zou je dat willen? En waarom?

Ps.: De veteranen-gesprekken staan even on hold vanwege ‘rona’, maar gaan z.s.m. weer van start, ergens de komende weken ontvang je mail van mij, dus houd je mailbox in de gaten…⁠

 


 

– De Inner Circle –

Wil jij een mailtje krijgen als er een nieuwe blog online staat?
Wil je waardevolle tips, inzichten & inspiratie ontvangen of graag op de hoogte blijven?

0
Bianca Wieman
Menu