Over mannen, ijskoffie en vervelende echtgenotes

Over mannen, ijskoffie en vervelende echtgenotes

Het was hoog tijd dat de wereld het harde, het zakelijke en de masculine energie meer losliet en we zachtheid, flow en de meer vrouwelijke energie de ruimte gaven. We zitten middenin die verandering en neigen nu iets teveel naar het vrouwelijke.

Maar in de natuur is er ruimte voor beide: evenveel van allebei. Voor het harde en het zachte, voor denken en voelen, voor doen en rust: voor het mannelijke én het vrouwelijke. Het is niet het één of het ander.

En ja, het is logisch dat als er eerst teveel van het één is geweest, dat er een korte duur iets meer van het ander is, voordat de balans zich hersteld en er evenveel ruimte is voor beide.

Zo, dat was een lange inleiding voor wat ik eigenlijk wilde zeggen…

Door het ‘opstaan’ van vrouwen én de meer vrouwelijke energie, zie ik dat veel mannen zich minder krachtig gedragen door de overgave aan teveel zachtheid (vrouwelijke energie) maar die ook als het ware worden ‘ondergesneeuwd’ door vrouwen die ‘hetzelfde willen zijn als de man’.

Maar dat gaat gewoon niet, want je bent een vrouw en geen man (denk alleen al aan spierkracht die gewoon minder is, een andere lichaamsbouw of een andere manier van denken wat je gewoon echt gaat merken in een businessmeeting en I know, dit maakt mij bij veel vrouwen niet polulair haha! 😂 Maar hé: #humanist).

En ook in sommige stellen klopt de balans niet (meer). De vrouw uit teveel mannelijke energie en de man teveel vrouwelijke energie.
Als je op die manier balans in jullie omgang en relatie probeert te zoeken dan kan dat werken, maar wel ten koste van de balans in jouzelf. Want weet dat in jou, of je nu man of vrouw bent, de mannelijke én vrouwelijke energie zit.

We hebben allemaal beide. Maar het is wel belangrijk om de balans te houden. Je hebt beide, je bent beide. Zeg maar: houthakken én koken, bouwen én verzorgen en onderhouden. Verleiden én verleid worden.

Toen ik gister in de rij stond voor ijskoffie, werd er letterlijk vóór mijn neus een echtelijke ruzie uitgevochten, met woordelijk geweld.
Midden op straat kafferde een vrouw haar man uit. Hard. Iedereen kon het horen.
En hij stond er bij en bleef stil, hij wist niet wat te doen en liet het gebeuren en lachte een beetje. Hij liet zich zo behandelen en kwam niet voor zichzelf op.

Het was tenenkrommend om te zien en ik had plaatsvervangende schaamte. Wat zij deed was niet oké, maar wat hij deed ook niet. (Had dan ten minste gezegd dat dit een gesprek was voor thuis).

Ik wil niet zeggen dat het per se fout was wat hij deed en er zit een grote kracht in rustig blijven ..
En nee, hij had haar ook niet aan de haren hoeven meetrekken (das alleen leuk in de slaapkamer). Maar dit zag eruit als een woedende leeuwin die haar kroos in de hoek zette.

Je respectloos laten behandelen door je vrouw en het maar over je heen laten komen, das een gesprekje waard denk ik. Nu wilde ik hem niet mn visitekaartje geven want ik was bang dat zij zou gillen ‘ja! zie je wel, het ligt allemaal aan jou, jij hebt hulp nodig en niet ik’. Want ik zag het anders haha! 😉

Er zijn zat coaches voor de vrouwen. Voor de moeders. De carrièrevrouwen.
Er zijn amper coaches voor de man.
En als ik om mij heen kijk dan denk ik dat de mannen een veilige plek kunnen gebruiken, waar ze kunnen spreken over wat hun dwars zit, over wat ze écht willen.
Maar waar ze ook weer de ruimte kunnen geven aan hun vrouwelijke én mannelijke energie.
Om zo weer helemaal zichzelf te zijn.
Niet te hard, niet te zacht.
Maar in balans.

Wil jij weten wat ik voor jou kan betekenen?
Hier vind je meer info: www.biancawieman.com/mentoring.

 


 

– De Inner Circle –

Wil jij een mailtje krijgen als er een nieuwe blog online staat?
Wil je waardevolle tips, inzichten & inspiratie ontvangen of graag op de hoogte blijven?

0
Bianca Wieman
Menu