Ik wil wel. Maar toch doe ik het niet.

Ik wil wel. Maar toch doe ik het niet.

Ik wil wel…
Aan mijzelf werken.

Voor mijzelf gaan kiezen.
Werken aan mijn mindset.
Mijn gedachten en overtuigingen aanpakken.
Gewoontes aanleren of veranderen.
Erachter komen wat ik graag zou willen in mijn leven.
Mijn hart volgen.
Gezonder eten.
Meer bewegen.

Maar …. (voeg hier jouw excuus in).

Ik wil wel. Maar toch doe ik het niet.

Ik wil wel aan mijzelf werken…. Maar… Ik heb geen tijd, ik ben zo druk, ik moet nog de ramen zemen, ik werk veel en heb dan geen tijd en zin meer, mijn kind vraagt al mijn tijd en aandacht, ik ben moe, ik heb geen energie, mijn man/ kind/ vader/ cavia 😉 steunt mij niet, het is geen lekker weer.
Ik heb geen geld, het is zo moeilijk, ik zie niet meteen in één keer resultaat, ik ben eigenlijk gewend aan hoe mijn leven nu is en ik vind het eng hoe mijn leven zal gaan veranderen, het is lekker veilig zo als alles blijft zoals het is.
Ik klaag eigenlijk liever dan dat ik iets verander…

Ik wil wel. Maar toch doe ik het niet.

Om jouw leven, gedrag, mindset of wat dan ook te veranderen moet je eerlijk zijn naar jezelf. Waarom laat je dit allemaal excuses zijn om niet aan jezelf te werken, voor jezelf te kiezen en dát te veranderen wat je zo graag wilt aanpakken?

Tijd moet je maken, zin moet je maken, discipline is te leren. Het komt je allemaal niet aanwaaien, je moet er wél wat voor doen. Je bent zo enorm sterk, je kunt zo enorm veel aan, je kunt écht jezelf en je leven Zelf verbeteren. Als je dat wilt. En dan ook gaat Doen.

Wanneer je bijvoorbeeld tegen jezelf zegt “ik heb geen tijd”, verander dat dan eens in “het is (op dit moment) niet mijn prioriteit”. En kijk hoe dat voelt. Voelt dat niet goed? Wil je dit veranderen? Mooi. Begin dan vanaf Nu. Maak dan tijd en prioriteit. Stop the bullshit!

Voelt het wel goed? Wil je dit eigenlijk niet veranderen, want eng, fijn en veilig zoals het nu is, teveel moeite, moe?
Ook helemaal goed. Accepteer dan dat dat is wat je wilt en dat je hiervoor kiest, dat dit Jouw Bewuste Keuze is. Leg je er bij neer, laat het los en begin er ook niet meer over. En waak ervoor om je als slachtoffer op te stellen. Want dit is jouw keuze, sta er dan ook achter, own it, en doe niet meer alsof je het anders zou willen.

 

x Bianca

 

 


 

 

– Kom in de Inner Circle –

Wil jij een mailtje krijgen als er een nieuwe blog online staat?
Wil je waardevolle tips, inzichten & inspiratie ontvangen of graag op de hoogte blijven?

 

 

0
Bianca Wieman
Menu