DISCLAIMER – BIJ HEALTH ISSUES EN MENTALE EN/OF PSYCHISCHE PROBLEMEN

Ik krijg regelmatig de vraag of ik ook kan helpen bij gezondheid/ psychische klachten zoals bijvoorbeeld burn-out, depressieve klachten en bij trauma of ptss. Ik kan je helpen, maar ik ben géén arts of therapeut. Mijn diensten en producten mogen niet gezien worden als vervanging voor je reguliere behandeling maar kunnen wel bijdragen aan je herstel. Ik weet zeker dat de programma’s, cursussen of coaching die ik aanbied een ontzettend waardevolle aanvulling kunnen zijn in jouw proces. Ik heb zelf namelijk alle kennis, info, tips en tools in mijn weg gemist bij mijn behandelaren/therapeuten. Omdat zij niet de kennis hadden en de holistische benadering die ik daardoor nodig had.

Ik ben geen dokter. Ik deel met jou wat ik weet en heb ontdekt en je bent zelf vrij om ermee te doen wat jij wilt. Blijf altijd zelf nadenken en zelf dingen uitzoeken en leg nooit de macht en de waarheid in de handen van een ander. Met alles wat je hoort, leest en ontdekt: vraag jezelf af wat jouw waarheid is, hoe voelt de info voor je? En pas op met documentaires, hypes en bekende mensen of influencers als ‘waarheid’ te zien, er zit altijd een geldstroom en belangen achter.

Ik krijg regelmatig de vraag of een programma, cursus of coaching behulpzaam kan zijn bij psychische problemen. Ik ben van mening dat werken aan jezelf en meer kennis en tools aanleren om te werken aan je eigen (mentale) gezondheid een ontzettend belangrijke stap is als je kampt met mentale of psychische problemen of in het algemeen niet lekker in je vel zit. Daarom wil ik je hier graag bij helpen.

Is coaching een vervanging voor een arts, psycholoog of andere vorm van therapie? Nee, dat is het niet. Maar coaching kan wel een goede aanvulling zijn op specialistische hulpverlening. Uiteraard is het belangrijk dat dit met de hulpverlener besproken wordt. Er hoeft geen sprake te zijn van een contra-indicatie. Ik ben geen arts of psycholoog en een consult met mij is geen vervanging voor een arts, psycholoog of andere vorm van therapie.

De informatie op deze website en de coaching, producten en diensten die ik aanbied zijn geen vervanging voor een arts, psycholoog of andere vorm van therapie en kunnen nooit een medisch advies van een arts of een ander medisch deskundige vervangen. Ik ben geen arts of psycholoog en een consult met mij is geen vervanging voor een arts, psycholoog of andere vorm van therapie.  Wel kunnen de informatie en consulten een belangrijke aanvulling voor je zijn op jouw weg naar herstel en je beter voelen.

Heel soms kan het zijn dat je misschien extra begeleiding nodig hebt in een andere vorm dan ik jou kan bieden (bijvoorbeeld van een arts, psycholoog of misschien medicatie). Daarvoor zal ik je altijd doorverwijzen naar je eigen huisarts.

 

BELANGRIJK

– Mijn coachingsessies mogen niet gezien worden als vervanger van een behandeling/opname. Het kan een hele goede aanvulling zijn en kan ervoor zorgen dat je behandeling veel beter aanslaat, maar het mag niet als vervanger worden gezien.

– Het is noodzakelijk om altijd eerst een arts raad te plegen als je kampt met mentale, psychische of lichamelijke problemen.

– Ik draag in geen enkel geval de verantwoordelijkheid over jouw welzijn. Ik kijk met je mee, help je en steun je waar ik kan, maar jij bent verantwoordelijk voor jouw gezondheid en proces.

– Ik kan met Fearlessly Authentic in geen enkel geval aansprakelijk worden gesteld voor jouw proces. Op alle diensten en producten gelden de Algemene Voorwaarden.

 

Natuurlijk hoeft er helemaal geen sprake te zijn van psychische problemen. Het kan ook gewoon zijn dat je niet lekker in je vel zit omdat je niet helemaal jezelf kan zijn. Voor mij is alles dat ik hierin geleerd heb echt de key geweest om terug bij mezelf te komen en om van alles waar ik mee worstelden te herstellen. Daarom wil ik ook jou hierbij helpen.

» Ook wanneer je al naar bijvoorbeeld een psycholoog gaat, is Coaching bij mij een fantastische en fijne aanvulling. Want bij een psycholoog wordt de focus vooral gelegd op praten (en evt. trauma behandeling). Ik focus mij op het totaalplaatje. Je kan gewoon je therapeut bezoeken of met eventuele hulpverlening doorgaan. De Coaching bij mij is voor ernaast en voor de rest. Voor als je graag coaching krijgt van een buitenstaander. En voor wanneer je behoefte hebt aan nazorg na bijvoorbeeld therapie, en dat moeilijk te krijgen is.

» Je bent helemaal vrij om wel of niet te vertellen wat je hebt meegemaakt en hoeveel je verteld.

» Mijn ervaring inzake ptss betreft alleen (oud)militairen/ veteranen, meestal i.v.m uitzending naar oorlogsgebieden.

0
Bianca Wieman
Menu