Je bent zo oud als je je voelt en zo jong als je je gedraagt. Hoe blijf je jong? Advies van een 35 jarige rebel..

Je bent zo oud als je je voelt en zo jong als je je gedraagt.
Hoe blijf je jong? Advies van een 35 jarige rebel..

 

Je bent zo oud als je je voelt en zo jong als je je gedraagt. Ik vind het geweldig om jarig te zijn en ouder te worden, maar die 35 voelt toch gek.. Het voelt zo grote-mensen. Het betekend ‘richting de 40’ en als ik om mij heen kijk dan ben ik een buitenbeentje: geen tophypotheek, kinderen, drukke baan en weekenden vol verplichtingen. Ik ben vrij. En ik voel me wat dat betreft net een rebel die maar niet volwassen wilt worden. 😉

Hoe blijf je jong, advies van een 35 jarige rebel (dit is tevens advies voor als je zwaar mentaal en emotioneel werk doet):

♥ Slaap veel, wandel veel, ga minimaal 1x per week naar het bos (maar eigenlijk meer), eet gezond maar geniet van taart en patat.

♥ Drink één glas rode wijn per dag, niet meer en minder mag, niet voor je gezondheid maar omdat het je wilder maakt, losser, vrijer.
Het breekt je van je zorgen en gedachten en je hokjes en meningen. Of het laat je juist erin zakken en leert je veel over jezelf. En zo niet, dan laat het tenminste je bloed stromen.

♥ Luister naar foute muziek, het genre ‘mannen met hoge stemmetjes’ zoals de Bee Gees en zing en dans mee, elke dag, tijdens het koken.

♥ Lach veel, kijk comedy en cabaret, het liefst zo grof als je aankunt, lachen heelt, omarm sarcasme. Neem het leven niet zo serieus.

♥ Vrij veel, met jezelf, met een ander, maar heb sex en laat je gaan, geniet. Schaam je niet voor jezelf, we hebben allemaal onze gekkigheden, eigenaardigheden, fetisjen en angsten, het maakt ons mooi. Het maakt ons mens. Experimenteer. Het leven is te kort om je klein te houden vanwege die tijgerstrepen op je buik.

♥ Zeg nooit dat je alles al weet, neem geen religie, dogma, spirituele stroming, goeroe, mening van anderen of nieuwsbericht als de waarheid aan, blijf nieuwsgierig, vraag door, leer van kinderen, knuffel met dieren.
Blijf je verbazen. Alles kan en niks is gek.

♥ Blijf niet lang boos op jezelf, omarm jezelf, vergeef jezelf, je deed wat je kon met de kennis die je had.

♥ En maakte je grote fouten, heb je mensen pijn gedaan, heb je met volle bewustzijn iets ergs gedaan? Maak opnieuw een keuze, kies beter. Zoek de stilte op, elke dag. Durf alleen te zijn, zoek de eenzaamheid op, het leert je wie jij écht bent. Leer jezelf dat jij je gedachten niet bent. Leer jezelf dat jij nú een ander persoon bent.
Je bent zo mooi.

♥ Houd je grenzen. Zorg eerst voor jezelf.
Verminder negativiteit, of het nu mensen zijn, gedrag, social media, of jijzelf. Maar pas op voor ‘toxic positivity’.
Want het leven is beide en alles.
Zwart, wit, 50 tinten grijs.
Het is goed en fout, terwijl er geen goed en fout bestaat.

♥ Alles wat je moet weten bezit je al. Je hebt hier wat te doen. Het leven is prachtig en de wereld fucking mooi. En op een dag ga je dat écht voelen, diep in je hart en zal je misschien huilen om iets kleins als een wild hert dat door de bossen rent. Maar de dag dat je het ontdekt zal je veranderen. Houd je er dan stevig aan vast en laat het nooit meer los.

♥ Kijk jezelf aan in de spiegel, staar jezelf in je ogen aan en kijk niet weg.
Want alleen met jezelf leef je een heel leven.
Aan jou de keuze: Hoe Diep?

De zon vandaag is voor jou. Laat je verwarmen.
Bianca

 


 

– De Inner Circle –

Wil jij een mailtje krijgen als er een nieuwe blog online staat?
Wil je waardevolle tips, inzichten & inspiratie ontvangen of graag op de hoogte blijven?

 

0
Bianca Wieman
Menu