Ik heb een rauwe manier van schrijven. Ik schrijf over emoties, gevoelens, twijfels en onzekerheden. Over liefde en hartepijn, angsten, taboe-onderwerpen, hoe groots het leven kan zijn, en waarom iets is zoals het is, en of dat wel de waarheid is.
Waarom ik zo rauw, open en kwetsbaar deel? Ik wil dat mensen zich weer veilig voelen om te voélen. En daarom deel ik diepe dingen, zodat jij ook kunt leren om met jezelf te zitten en weer thuis kunt komen in jezelf.

Ik schrijf over alles dat aan mij trekt, mij raakt en mateloos interesseert. En ik schrijf over mijn ervaringen mét anderen en niet over anderen.
In elke tekst en in elk boek deel ik delen van mijn eigen waarheid zoals het is op dat moment. Want ik verander en groei en wat ik toen schreef – vorig jaar of gister of vanmorgen – daar sta ik nu misschien anders in. Dat is meteen waarom ik niet zo van bio’s, labels en hokjes houd, want ik verander en leg mij niet graag vast. Hoe ik 6 maanden terug was kan nooit volledig omschrijven en omvatten wie en hoe ik nu – vandaag – ben.

Waar ik naar streef is het belangrijkste – Vrijheid en Vrij zijn. Jij en ik.
Mijn ultieme doel is informeren, tot nadenken zetten, om zo impact te maken en mensen te helpen om zichzelf te ‘healen’.

About Me..

“I talk about the things you’d rather ignore.”
Mijn kracht is mijn openheid en eerlijkheid, om soms persoonlijke of directe vragen te stellen of het voorhouden van een spiegel en ik streef het “no nonsense” en “straight to the point” zijn na. Ik doe de dingen graag op mijn eigen manier, loop niet graag in de pas, en “waarom is dat zo?” en “hoe zit dat dan?” vraag ik mij wel tig keer per dag af. En ik zal jou hetzelfde vragen!

“Het leven is gecompliceerd, chaotisch, simpel en overzichtelijk tegelijk.”

Ik geloof dat je het leven volledig moet Leven, en dat je dat vooral ook doet door jezelf in de spiegel aan te kijken, door zelfkennis te hebben, je mooie en minder mooie kanten te kennen en met beide durft te zijn, ze allebei te omarmen. Ik vind niet gauw iets vreemd of gek. Ik denk dat alles al wel eens is gedaan, ervaren en gedacht. En als alles mogelijk is, als we als mens alle gevoelens die er bestaan kunnen voelen, dan is niets te gek. Geen droom, verlangen, gedachte of gevoel. Maar wat het moeilijk maakt is hoe we er vervolgens mee omgaan, de keuzes die we maken en het gedrag dat wij hebben uit veiligheid, hoe we geconditioneerd zijn en hoe het hoort en wordt verwacht. Wat netjes is, dat we anderen niet kwetsen. Of omdat we bang zijn wat anderen van ons zullen vinden.


Mijn hele leven ben ik al gefascineerd door o.a. holisme, psychologie en de mentale en emotionele pijnen die een mens kan beleven. Vanaf mijn jeugd ontmoete ik mensen met mentale en emotionele struggles en klachten, van zware stress en burnout, enorme onzekerheid, hartenpijn en zielenpijn, het kwijt zijn van zichzelf, perfectionisme, mensen die helemaal geen grenzen hebben. En van eetproblemen tot aan depressie, paniekaanvallen en angsten en rouw om anderen, zichzelf, het leven.. Maar ook sociale fobie, kleine en grote trauma’s, ptss en suïcidale neigingen.

Eerst dacht ik dat het toeval was en daarna stond ik er niet echt meer bij stil en het heeft jaren geduurd voordat ik inzag dat dit een deel van mijn pad is, misschien voor altijd, misschien alleen voor nu.

Qua studie kwam ik er nooit uit wat ik nou eigenlijk wilde, iets met mensen, iets met uitzoeken, helpen, het menselijk leven en alle ups en downs, iets met voeding, maar ook iets met natuur, oude wijsheid, nieuwe wetenschap, wat de mens allemaal kan doorstaan. En pijn, groot en klein. En dan geen zere tenen… Geen enkele opleiding was ‘het’. Dus ik ging maar werken en bleef ondertussen lezen, ontdekken, uitzoeken en leren. En op een gegeven moment werd ik gek op kantoor. Ik wilde ‘iets voor mijzelf doen’. Maar wat?
Na een diepe soulsearch kwam ik uit op coaching. Ik deed een opleiding, ik zag mijn eerste cliënten. En ik kwam erachter dat er iets miste – een bepaalde diepte – want ‘leef je mooiste leven’ en ‘ga je hart achterna’ zijn prachtige zinnen, maar ze dekken bij mij de lading niet en voor heel veel mensen is het niet makkelijk bereikbaar, anders waren we nu allemaal ultiem gelukkig, nietwaar? Het heeft een paar jaar geduurd voordat ik écht op mijn weg liep. Maar ik denk dat ik er ben. Voor nu.

Bang voor pijn.
We zijn bang om pijn te voelen, zowel onze eigen mentale pijn, hartenpijn en emotionele pijn. Maar ook de pijn van anderen willen we zo snel mogelijk ‘wegwerken’. Ik duik niet weg, ik kijk niet weg. Ik loop een stukje naast je en kijk samen met je vooruit, heel even terug, en naar het nu.

Ik ben een Manifestor.
Ik ben een manifestor in Human Design, en daarachter komen heeft mij heel veel duidelijkheid en inzicht in mijzelf gegeven en mij kracht en bevestiging gegeven om mijn eigen pad te lopen. Ik heb geen constante energie maar periodes van heftige en intense inspiratie en workflow, en dan heb ik weer periodes van rust. Het is een vurige energie dat dan weer oplaait en dan weer even minder wordt. Het is de reden dat ik niet constant aanwezig ben op social media. De reden dat ik in een week 4 blogs kan schrijven, en dan weer 1 week niets. De reden dat ik na een heftige dag sociaal zijn een dag wil cocoonen, met mijzelf.

Wat betekend dat voor jou?
Ik ben een ‘truthbringer’ en ‘a hard-core healing agent in the truest sense of the word’. Ik ben als een spiegel en laat zien wat er is en wat je zelf niet kunt zien. Ik hoor wat je niet zegt en ik zie wie je echt bent, door alle woorden heen die je uitspreekt. Mijn natuur is dat ik beweging en vooruitgang wil creëren. Ik initieer en zet aan tot verandering, breng verandering teweeg en breng zo impact. Ik laat zien wat er allemaal wél mogelijk is, ik zet aan tot nadenken en ik plant zaadjes. Ik ‘prik’, ‘trek’ en ‘duw’.

Dat kan je rustig ondergaan en zijn werk laten doen, of gewoon fucking irritant vinden. Beide is helemaal goed.

Bij 1-op-1 mentoring help ik mensen door naar een volgende fase en dit kan heel snel resultaat brengen. Veel mensen hebben voldoende aan korte sessies en zijn dan weer even klaar en komen na een tijd weer terug voor de volgende fase.

Mijn energie kan heftig zijn en werken met mij kan heftig zijn (vooral als je het spannend vind en nog wat weerstand hebt), juist omdat je zo hard kan gaan. De snelle verandering is voor veel mensen heel spannend.

Ik geloof niet dat je ‘gefixt’ moet worden, because you’re not broken….
En ik geloof dat je heel veel zelf kunt doen om je weer beter te voelen, alles wat je nodig hebt zit al in jou maar soms kan je het nog niet zien. Je bent al goed, mooi en perfect zoals je nu bent, maar er zijn misschien dingen die je graag verder wilt ontwikkelen.

 

De 1-op-1 coaching/ mentoring is altijd op jou persoonlijk afgestemd.
Want misschien is er een onderdeel dat meer aandacht nodig heeft. Misschien heb jij behoefte aan het werken aan je mindset of wil je werken aan het stellen van grenzen. Misschien loop je tegen oude angsten en overtuigingen aan of wil je weten hoe je beter naar je intuïtie kunt luisteren. Misschien wil je graag leren hoe je lekkerder in je vel kunt zitten en hoe je meer zelfvertrouwen ontwikkelt of hoe je meer rust in je hoofd & lijf krijgt. Misschien wil jij graag meer lef hebben om je hart te volgen of leren om te geloven dat overvloed en geluk ook voor jou is weggelegd. Of misschien heb je een grote droom of wens en krijg je graag hulp of support bij het maken van een plan om jouw droom te realiseren.

Als coach en mentor loop ik naast je mee en begeleid ik je op een praktische manier, ik geef je tips, tools en soms advies en treed op als ervaringsdeskundige waar nodig en deel mijn kennis en ervaring met jou.

Gesprekken met mij zijn informeel, persoonlijk en laagdrempelig en ik dring snel door naar de kern van het probleem.

Ik ben open en eerlijk en zal dat ook naar jou zijn, ik zal nooit iets mooier maken dan het is. Gesprekken met mij zijn informeel, persoonlijk en laagdrempelig. Ik ben down-to-earth maar ga ook de diepte in. Ik werk praktisch maar heb ook een liefde voor filosofie. Ik stel je vragen die je soms erg vervelend kunt vinden of confronteer je met dingen die misschien niet leuk zijn om te horen, maar dat doe ik voor jou.
Dus wanneer je op zoek bent naar een mentor die écht de diepte maar óók de breedte ingaat, met wie je kunt praten over je gevoelens en die een spiegel voor jou vasthoudt, maar je óók motiveert. Als je houdt van de bijzondere combinatie van nuchtere en soms sarcastische grappen én diepe kennis over het omhelzen van het leven, het mens-zijn en alles wat daarbij komt kijken.
Dan ben ik degene die jij zoekt.

Werken met mij is niet altijd makkelijk en soms zelfs heel confronterend en eerlijk, maar zó ongelooflijk de moeite waard. Het is voor de moedigen, voor diegenen die meer uit het leven willen halen, voor diegenen die daadwerkelijk het nodige werk willen doen. Het is voor de mannen en vrouwen die willen leven in vrijheid, met een wild hart en een open mind. En die samen op reis willen gaan naar hun innerlijke wereld.

Ik houd jou verantwoordelijk voor waar je staat en waar je naartoe wilt, terwijl ik open, eerlijk en medelevend blijf. Ik pas de mentoring aan op jou als persoon en op dat waar jij tegenaan loopt en ik begeleid je om jouw wereld anders te zien, door een lens van mogelijkheid en positiviteit. Want als je je wereld anders ziet, verandert je hele wereld én leven.

Ik stel vragen die jou helpen om het antwoord van binnenuit te trekken, vanuit je intuïtie en je hart. En om shifts te maken in je mindset en te transformeren. Ik help je om je opnieuw te verbinden met je gevoelens, je hart en je geest of ziel, je intuïtie, wat je echt wilt en wat goed voelt voor jou. Terug naar je echte en authentieke zelf…
En ik help je om deze innerlijke wijsheid als een kompas te gebruiken om door het leven te navigeren. 

 

“When you’ve gone to the deepest darkest places you can lift people to the highest places”
– Tony Robbins

Contact Me

Send me an email and I'll get back to you.

Not readable? Change text. captcha txt
0
Bianca Wieman
Menu