Over Mij

(Liever meteen weten wat mijn favoriete muziek is? Scroll dan door naar beneden!)


Mijn hele leven ben ik al gefascineerd door o.a. holisme, psychologie en de mentale en emotionele pijnen die een mens kan beleven. Vanaf mijn jeugd ontmoete ik mensen met mentale en emotionele struggles en klachten, van zware stress en burnout, enorme onzekerheid, hartenpijn en zielenpijn, het kwijt zijn van zichzelf, perfectionisme, mensen die helemaal geen grenzen hebben. En van eetproblemen tot aan depressie, paniekaanvallen en angsten en rouw om anderen, zichzelf, het leven.. Maar ook sociale fobie, kleine en grote trauma’s, ptss en suïcidale neigingen.

Eerst dacht ik dat het toeval was en daarna stond ik er niet echt meer bij stil en het heeft jaren geduurd voordat ik inzag dat dit een deel van mijn pad is, misschien voor altijd, misschien alleen voor nu.

Qua studie kwam ik er nooit uit wat ik nou eigenlijk wilde, iets met mensen, iets met uitzoeken, helpen, het menselijk leven en alle ups en downs, iets met voeding, maar ook iets met natuur, oude wijsheid, nieuwe wetenschap, wat de mens allemaal kan doorstaan. En pijn, groot en klein. En dan geen zere tenen… Geen enkele opleiding was ‘het’. Dus ik ging maar werken en bleef ondertussen lezen, ontdekken, uitzoeken en leren. En op een gegeven moment werd ik gek op kantoor. Ik wilde ‘iets voor mijzelf doen’. Maar wat?
Na een diepe soulsearch kwam ik uit op coaching. Ik deed een opleiding, ik zag mijn eerste cliënten. En ik kwam erachter dat er iets miste – een bepaalde diepte – want ‘leef je mooiste leven’ en ‘ga je hart achterna’ zijn prachtige zinnen, maar ze dekken bij mij de lading niet en voor heel veel mensen is het niet makkelijk bereikbaar, anders waren we nu allemaal ultiem gelukkig, nietwaar? Het heeft een paar jaar geduurd voordat ik écht op mijn weg liep. Maar ik denk dat ik er ben. Voor nu.

Ik werk niet meer als coach, want ik zie mijzelf meer als mentor, teacher en advisor.
Maar woorden als ‘teacher, mentor, guide en healer’ zijn nog niet gebruikelijk in Nederland. Het wordt al gauw gezien als alternatief en ‘geitenwollensokken’ en das niet echt hoe en wie ik ben. Hoewel ze wel heerlijk warm zitten.

Bang voor pijn.
We zijn bang om pijn te voelen, zowel onze eigen mentale pijn, hartenpijn en emotionele pijn. Maar ook de pijn van anderen willen we zo snel mogelijk ‘wegwerken’. Ik duik niet weg, ik kijk niet weg. Ik loop een stukje naast je en kijk samen met je vooruit, heel even terug, en naar het nu.

Ik ben een Manifestor.
Ik ben een manifestor in Human Design, en daarachter komen heeft mij heel veel duidelijkheid en inzicht in mijzelf gegeven en mij kracht en bevestiging gegeven om mijn eigen pad te lopen. Ik heb geen constante energie maar periodes van heftige en intense inspiratie en workflow, en dan heb ik weer periodes van rust. Het is een vurige energie dat dan weer oplaait en dan weer even minder wordt. Het is de reden dat ik niet constant aanwezig ben op social media. De reden dat ik in een week 4 blogs kan schrijven, en dan weer 1 week niets. De reden dat ik na een heftige dag sociaal zijn een dag wil cocoonen, met mijzelf.

Wat betekend dat voor jou?
Ik ben een ‘truthbringer’ en ‘a hard-core healing agent in the truest sense of the word’. Ik ben als een spiegel en laat zien wat er is en wat je zelf niet kunt zien. Ik hoor wat je niet zegt en ik zie wie je echt bent, door alle woorden heen die je uitspreekt. Mijn natuur is dat ik beweging en vooruitgang wil creëren. Ik initieer en zet aan tot verandering, breng verandering teweeg en breng zo impact. Ik laat zien wat er allemaal wél mogelijk is, ik zet aan tot nadenken en ik plant zaadjes. Ik ‘prik’, ‘trek’ en ‘duw’. Dat kan je rustig ondergaan en zijn werk laten doen, of gewoon fucking irritant vinden. Beide is helemaal goed.

Bij 1-op-1 mentoring help ik mensen door naar een volgende fase en dit kan heel snel resultaat brengen. Veel mensen hebben voldoende aan korte sessies en zijn dan weer even klaar en komen na een tijd weer terug voor de volgende fase.

Mijn energie kan heftig zijn en werken met mij kan heftig zijn (vooral als je het spannend vind en nog wat weerstand hebt), juist omdat je zo hard kan gaan. De snelle verandering is voor veel mensen heel spannend.
Daarom deel ik mijn kennis, ervaring en info als teacher, mentor, guide en schrijver in The Journey. Hier kan je op jouw eigen tempo gaan, terwijl je nog steeds alle voordelen kan halen uit mijn werkwijze maar met iets meer beleid haha!

Ik geloof niet dat je ‘gefixt’ moet worden, because you’re not broken….
En ik geloof dat je heel veel zelf kunt doen om je weer beter te voelen, alles wat je nodig hebt zit al in jou maar soms kan je het nog niet zien. Je bent al goed, mooi en perfect zoals je nu bent, maar er zijn misschien dingen die je graag verder wilt ontwikkelen.

Waarom Holistisch?
We zijn symptoom bestrijding gewend. Slik een pil, krijg een operatie, ga praten met een therapeut en dat is het. Je lichaam wordt gezien als een voertuig dat ‘kapot’ is, er moet een onderdeel vervangen worden en dan ‘doe’ je het weer ‘normaal’. Maar waarom je voertuig kapot ging, wat jij hiervoor dan deed, en wat jouw normaal eigenlijk is, daar wordt niet naar gekeken.

Het holisme gaat uit van de hele persoon behandelen, in plaats van alleen de symptomen van bijvoorbeeld een ziekte, aandoening of mentale overbelasting. Door mijn eigen ervaring, opleiding, kennis en de ervaringen met cliënten ben ik tot de conclusie gekomen dat er niet maar één manier is om weer vooruit te komen en beter in je vel te zitten en dat alleen maar praten niet voldoende is. Alles is met elkaar verbonden en beïnvloed elkaar: Je lichaam en wat je eet, hoe je je opstelt, je gevoelens, emoties, gedachten en je verlangens en je ziel. Daarom kijk ik naar het hele plaatje. Ik steun je op een niet-zweverige manier met een holistische benadering en aanpak. Er is namelijk niet één oplossing en één antwoord, want we zijn allemaal verschillend en elke situatie is anders, maar alles staat wel met elkaar in verbinding.
Je bent niet alléén je lichaam, of alléén je gedachten, of alléén maar je emoties, gevoel of ervaringen. Je moet jezelf als geheel zien en behandelen en niet enkel werken aan je mindset, of alleen maar praten, of alleen maar je voedingspatroon wijzigen. Veranderingen in je lifestyle zijn ook belangrijk voor je mind en mentale welzijn, je lichamelijke balans, gezondheid en geluk.

De gebieden waar ik ook naar kijk en waar we aandacht aan gaan besteden lees je bij De Basis. We kijken naar het totaalplaatje: Jouw Mind(set) én Body – Heart én Soul – Rust én Beweging – Voeding én Slaap – Samen zijn én Tijd alleen – en naar de Natuur.

Naast deze Basis is de 1-op-1 mentoring altijd op jou persoonlijk afgestemd.
Want misschien is er een onderdeel dat meer aandacht nodig heeft. Misschien heb jij behoefte aan het werken aan je mindset of wil je werken aan het stellen van grenzen. Misschien loop je tegen oude angsten en overtuigingen aan of wil je weten hoe je beter naar je intuïtie kunt luisteren. Misschien wil je graag leren hoe je lekkerder in je vel kunt zitten en hoe je meer zelfvertrouwen ontwikkelt of hoe je meer rust in je hoofd & lijf krijgt. Misschien wil jij graag meer lef hebben om je hart te volgen of leren om te geloven dat overvloed en geluk ook voor jou is weggelegd. Of misschien heb je een grote droom of wens en krijg je graag hulp of support bij het maken van een plan om jouw droom te realiseren.

1-op-1 Mentoring.
Als mentor loop ik naast je mee en begeleid ik je op een praktische manier, ik geef je tips, tools en soms advies en treed op als teacher, advisor of ervaringsdeskundige waar nodig en deel mijn kennis en ervaring met jou.

Gesprekken met mij zijn informeel, persoonlijk en laagdrempelig. Ik heb een eigen en vernieuwende manier van werken waarbij ik mijn opleidingen, kennis, ervaring, gevoel en intuïtie combineer met mijn passie voor het helpen van mensen en het holisme. Hierdoor dring ik snel door naar de kern van het probleem. Ik sta voor warme begeleiding, gewoon aan de huiselijke eettafel, in een rustig café of tijdens een wandeling in het bos.

Ik ben open en eerlijk en zal dat ook naar jou zijn, ik zal nooit iets mooier maken dan het is. Gesprekken met mij zijn informeel, persoonlijk en laagdrempelig. Ik ben down-to-earth maar ga ook de diepte in. Ik werk praktisch maar heb ook een liefde voor filosofie. Ik stel je vragen die je soms erg vervelend kunt vinden of confronteer je met dingen die misschien niet leuk zijn om te horen, maar dat doe ik voor jou.
Dus wanneer je op zoek bent naar een mentor die écht de diepte maar óók de breedte ingaat, met wie je kunt praten over je gevoelens en die een spiegel voor jou vasthoudt, maar je óók motiveert. Als je houdt van de bijzondere combinatie van nuchtere en soms sarcastische grappen én diepe kennis over het omhelzen van het leven, het mens-zijn en alles wat daarbij komt kijken.
Dan ben ik degene die jij zoekt.

Werken met mij is niet altijd makkelijk en soms zelfs heel confronterend en eerlijk, maar zó ongelooflijk de moeite waard. Het is voor de moedigen, voor diegenen die meer uit het leven willen halen, voor diegenen die daadwerkelijk het nodige werk willen doen. Het is voor de mannen en vrouwen die willen leven in vrijheid, met een wild hart en een open mind. En die samen op reis willen gaan naar hun innerlijke wereld.

Ik houd jou verantwoordelijk voor waar je staat en waar je naartoe wilt, terwijl ik open, eerlijk en medelevend blijf. Ik pas de mentoring aan op jou als persoon en op dat waar jij tegenaan loopt en ik begeleid je om jouw wereld anders te zien, door een lens van mogelijkheid en positiviteit. Want als je je wereld anders ziet, verandert je hele wereld én leven.

Ik stel vragen die jou helpen om het antwoord van binnenuit te trekken, vanuit je intuïtie en je hart. En om shifts te maken in je mindset en te transformeren. Ik help je om je opnieuw te verbinden met je gevoelens, je hart en je geest of ziel, je intuïtie, wat je echt wilt en wat goed voelt voor jou. Terug naar je echte en authentieke zelf…
En ik help je om deze innerlijke wijsheid als een kompas te gebruiken om door het leven te navigeren. 


Follow your intuition, your inner voice. Have faith and trust in what you already know deep down inside, and follow what you know to be true in your heart.


Wie ben ik?
Ik ben Bianca Gartner-Wieman, 34 jaar (1985) en ik woon in Amersfoort met mijn man Manfred en onze 2 honden die Baco en Keesje heten. Manfred en ik zijn 11 jaar samen en hij werkt als militair. Ik ben de oprichtster van Fearlessly Authentic en ik werk als Mental Health Mentor en Schrijfster (ik ben een schrijfster en geen taalkundige, dus grammaticale fouten komen voor). Soms schrijf ik ook in het Engels want mijn woorden staan in het Engels soms net wat mooier op papier en de wereld is zo prachtig mooi en groot, dus het voelt zo veel vrijer om buiten de landsgrenzen te denken en grenzeloos te Doen.

“I talk about the things you’d rather ignore.”
Mijn kracht is mijn openheid en eerlijkheid, om soms persoonlijke of directe vragen te stellen of het voorhouden van een spiegel en ik streef het “no nonsense” en “straight to the point” zijn na. In mijn werk combineer ik mijn opleiding, mijn eigen kennis en ervaring, mijn gevoel en intuïtie op een niet-zweverige manier.

Diep van binnen ben ik een enorme avonturier (adventure is a state of mind), een rebel en wild at heart. Ik heb een enorme behoefte aan vrijheid, op sommige dagen voel ik het bruisen diep van binnen en wil ik Volop en Voluit leuke (nieuwe) dingen doen en op avontuur… De boel de boel laten en Gaan! Mijn passie is Leven en Genieten.

Ik heb een liefde voor reizen (van de West Highland Way tot aan auto- en treinreizen zonder plan en op de bonnefooi, dwars door Europa), lezen, schrijven, koffietentjes waar je grote mokken koffie krijgt, kampvuur en rode wijn, natuur en dieren, diepe gesprekken en diepe teksten, cocktailnachtjes met Manlief en natuurlijk pina collada. Ik doe de dingen graag op mijn eigen manier, loop niet graag in de pas, en “waarom is dat zo?” en “hoe zit dat dan?” vraag ik mij wel tig keer per dag af.

Ik ben opgegroeid met een bijzondere combinatie van 70’s & 80’s Rock (Queen!) en nummers van The Tour of Duty, een “Woman in Love” LP (Kate Bush!) en een snufje California Dreamin’, Aquarius & A Whiter Shade Of Pale .. Daar gaat mijn hart van zingen…
En Go Your Own Way van Fleetwood Mac is mijn liedje… Het is HET nummer dat ik altijd hoor, op bijzondere momenten in mijn leven en als ik grote keuzes maak… Ik hoor er geen liefdesverdriet in, maar hoop en kracht!

Ik houd van een vrij, wild, avontuurlijk, open-minded en out of the box leven in vrijheid. En vooral “het leven, de levensvragen en alles waar wij mensen tegenaan lopen, je hart volgen, psychologie en filosofie, wild & free zijn, spiritualiteit (op een nuchtere manier) en natuur (soms heb ik van die dagen dat ik eventjes wil ruilen met Miriam Lancewood)” hebben mijn eeuwige interesse en kan ik mijn hart én hoofd mee vullen.

 Answer the whispers of your soul, the calling of your heart.

In mijn blogs en artikelen deel ik naast informatie, tips en tools ook stukjes van mijn reis, mijn worstelingen en struggles, mijn levenslessen en ervaringen en mijn zoektocht naar een gelukkig, goed en mooi leven. Vol tips, inzichten en advies. En terwijl ik mijn weg zoek in mijn leven en de wereld deel ik het als mijn levenswerk. Door mijn gedachten en teksten met anderen te delen kan ik anderen inspireren en helpen, aan het denken zetten, het vuur aan wakkeren en tot actie aanzetten! En door mijn woorden kan ik je laten weten dat je niet alleen bent. Er is altijd iemand, ergens op de wereld, die precies weet hoe jij je voelt. Je bent nooit alleen… Ik ben absoluut geen goeroe, ik leer nog elke dag, ben hartstikke mens, maak ook fouten en ik pak nog steeds mijn eigen teksten en aantekeningen erbij.

Ik ben zowel een introvert als een extravert. Waardoor ik liever een foto van mijn hond of een boom deel op social media dan dat ik even ‘live’ ga. En dat als je mij in het echt ziet en ik mij op mijn gemak voel, ik juist heel outgoing kan zijn. Lange tijd heb ik hiermee gestruggled, omdat je als ondernemer veel hoort dat je ‘zichtbaar’ moet zijn en ‘lives en webinars’ moet geven. Maar daardoor klapte ik compleet dicht en blokkeerde ik aan alle kanten. En dat was niet omdat ik het eng vond, of mijzelf saboteerde. Maar gewoon, omdat het niet IK is, het past niet bij mij en ik werd er heel ongelukkig van. Langzaamaan vind ik mijn eigen weg, door alle ‘moetens en horens’ heen.

“Het leven is gecompliceerd, chaotisch, simpel en overzichtelijk tegelijk.”

Ik geloof dat je het leven volledig moet Leven, en dat je dat vooral ook doet door jezelf in de spiegel aan te kijken, door zelfkennis te hebben, je mooie en minder mooie kanten te kennen en met beide durft te zijn, ze allebei te omarmen. Ik vind niet gauw iets vreemd of gek. Ik denk dat alles al wel eens is gedaan, ervaren en gedacht. En als alles mogelijk is, als we als mens alle gevoelens die er bestaan kunnen voelen, dan is niets te gek. Geen droom, verlangen, gedachte of gevoel. Maar wat het moeilijk maakt is hoe we er vervolgens mee omgaan, de keuzes die we maken en het gedrag dat wij hebben uit veiligheid, hoe we geconditioneerd zijn en hoe het hoort en wordt verwacht. Wat netjes is, dat we anderen niet kwetsen.
Of omdat we bang zijn wat anderen van ons zullen vinden. 

Dat wat je mee krijgt…
Vanaf mijn tienerjaren werd mij regelmatig gezegd dat ik dingen verkeerd zag, te moeilijk dacht, dat ik dingen niet begreep en dat ik dan weer te hard en dan weer te zacht of emotioneel was. Ook heb ik ervaren dat mensen zich soms geïntimideerd of ongemakkelijk voelden als ik iets wist of aanvoelde. Of wanneer ik in alle openheid en eerlijkheid iets deelde over mijn gedachtes en gevoelens. Ik heb op de harde manier geleerd dat sommige mensen dat oncomfortabel kunnen vinden of niet weten hoe ze ermee om moeten gaan, en dat op de ander afreageren. Dat de reactie van iemand op jou altijd meer zegt over de ander dan over jou en niet per se de waarheid is. En ik had toen, toen ik jonger was, nog niet de kennis en ervaring om daarmee om te gaan.

Die oude meningen die anderen tegen mij vertelden, over hoe zij dachten en vonden dat ik was, hebben lang om mij heen gehangen en ik heb ze lang voor waarheid aangehouden. Lange tijd heb ik het gevoel gehad dat ik niet slim was, en dat hoe ik de dingen zag nooit klopte. Ik zag het altijd verkeerd. Het heeft mij lang tegengehouden in krachtig en vol zekerheid naar buiten treden. In het openstaan voor mijn echte passie, er echt voor uitkomen en erin durven geloven dat ik het wél kan, datgene dat ik eigenlijk diep van binnen écht wilde doen. En dat maakt het hele ondernemersavontuur voor mij best spannend. De afgelopen jaren heb ik een nieuw verhaal gecreëerd, om het oude verhaal dat mij zo tegenhield te zijn wie ik echt ben, te overschrijven.

 

Don’t believe anything to much, because there will always be a situation where it isn’t true – John Grinder


“I have been there myself”…

Vooral toen ik in de twintig was, vond ik het leven niet altijd gemakkelijk en ik ben mezelf meerdere keren tegengekomen in tegenslagen en moeilijke periodes. In mijn leven zijn er momenten geweest die diepe indruk hebben achtergelaten, waar een zware burn-out er één van was. Een paar jaar geleden werd mijn vader ernstig ziek en in 2016 moest ik opnieuw, voor maanden, afscheid nemen van mijn man die voor zijn werk op uitzending moest in een onveilig land, waarbij je als thuisfront onzekerheid en angst ervaart. Periodes van stress, negatieve gedachten, niet wetend wat ik wilde doen met mijn leven of wat ik wilde worden ‘later als ik groot ben’. Moeilijke familiebanden, liefdesverdriet, verdriet, verlies, gevoelens van depressie, mijzelf kwijtraken door mijn emoties en door de druk van ‘hoe het hoort’ volgens de normen en de maatschappij. Ik ontdekte dat wat de samenleving ons vertelt hoe het leven geleefd hoort te worden, niet altijd past bij jouw authentieke zelf.

Thank you for the tragedy. I needed it for my art.”- Kurt Cobain.

Ik kwam erachter dat ik vanuit mijn hoofd en mijn verstand rationele en logische keuzes maakte, in plaats van te luisteren naar wat ik écht wilde, diep vanbinnen, wat mijn hart fluisterde. Ik heb geleerd om weer meer vanuit mijn intuïtie te leven en keuzes te maken met mijn hart. En ik geloof dat dat de basis is. Ik geloof dat we ons opnieuw moeten verbinden met onszelf, onze innerlijke natuur en de natuur om ons heen. Ik had vroeger een meer negatieve kijk op het leven en ik liet veel gebeurtenissen, situaties en omstandigheden bepalen hoe ik mij voelde en daardoor mijn geluk beïnvloeden. Maar door de jaren heen heb ik geleerd dat het leven net zo mooi is als dat jij het maakt. En dat je met je gedachten en je houding ten opzichte van het leven, je denkwijze, echt je eigen leven creëert.

En moeilijke of verdrietige situaties zullen blijven, ze maken deel uit van het leven. Ook ik heb soms nog mijn momenten… Het is ‘the nature of things’… Zoals eb en vloed, zoals het wisselen van de seizoenen. Zonder af en toe een dal kan je niet intens genieten van het uitzicht vanaf de bergtoppen. Maar hoe jij met situaties omgaat, jouw mindset, dat bepaalt wel alles! Want met een positieve instelling voel jij je een stuk beter dan wanneer je gaat doemdenken en negatief bent. Het leven blijft een leerschool en met iedere ervaring die jij en ik opdoen blijven we leren en groeien.

Because everything you need is already inside you…

Ik weet uit ervaring dat je na struggles en tegenslag weer je levenslust en je geluk kunt terugkrijgen en dat je een heel mooi leven voor jezelf kunt creëren, helemaal zoals bij jou past, vanuit jouw hart. Als je er ook echt voor kiest en ervoor gaat.
Door je hart te volgen, te luisteren naar je intuïtie, te werken aan hoe en wat je denkt, door eraan te werken om niet mee te vliegen in al je gedachtes maar aanwezig te zijn in het nu. Hier. Door ervoor te kiezen om positief in het leven te staan, zonder de zwaarte en de negativiteit te negeren of weg te drukken. Door te ontdekken wat belangrijk is voor Jou, voor jouw leven. Door te kiezen voor geluk.
En door de natuur in te gaan.
Zo heb ik mijzelf weer gevonden.
En het kan jou helpen om je te voelen zoals jij je wilt voelen, en te leven zoals jij wilt leven.
Met een wild hart en in alle vertrouwen.

Ik wil zelf graag minder op social media zitten en niet afhankelijk zijn van social media, maar wel graag jou inspireren en helpen, naast al mijn blogs en artikelen. Daarom heb ik mijn Inner Circle gecreëerd, een privé-nieuwsbrief waar jij je voor kunt aanmelden. Zonder alle ruis van het internet, weg van social media.

Via de Inner Circle wil ik je graag een moment van rust en kalmte brengen in deze luide wereld, je eraan herinneren om te blijven kiezen voor vrijheid en om op je eigen pad te blijven, om je wilde hart te kietelen en te volgen. Je helpen herinneren om naar de schoonheid te zoeken wanneer het leven even lelijk is en je eraan herinneren om af en toe eens omhoog te kijken naar de sterren en de maan. En om je eraan te herinneren om altijd trouw te blijven aan jezelf.

Want is het leven uiteindelijk niet gewoon een groot en prachtig avontuur, met al zijn ups en downs?

Mijn reis, is ook jouw reis. Ga je mee op avontuur?

 

“When you’ve gone to the deepest darkest places you can lift people to the highest places”
– Tony Robbins

Contact Me

Send me an email and I'll get back to you.

Not readable? Change text. captcha txt
0
– Oproep –
Veteranen (20-55 jaar) gezocht die anoniem hun uitzending verhaal willen vertellen voor mijn toekomstige boek/ project.
Lees hier meer.
– De Inner Circle –
Van stress naar Vrijheid, Rust en écht Leven.
Je Vrij voelen, Leven met een Wild Hart en een Open Mind.
Pak een kop koffie, thee, chocomel of wat je ook lekker vindt en kom bij me zitten bij het kampvuur.
Bianca Wieman
Menu